Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τέλος στην αναλογική τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη και μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας από τις 14 Δεκεμβρίου

Στην ψηφιακή εποχή περνά ολοκληρωτικά η Θεσσαλονίκη κι ένα μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε οι τηλεθεατές θα πρέπει να ξεχάσουν την αναλογική τηλεόραση...
Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τις 3 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα «εκπέμπει» ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκατ. τηλεθεατές.

Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δύο κέντρα εκπομπής, «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή - αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας.
 
πηγη: thestival.gr