Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Deutsche Telekom: Δεν πουλάμε τη συμμετοχή μας στον ΟΤΕ

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μάλλον είχαν αρχίσει να ανησυχούν ότι η Deutsche Telekom μπορεί και να πωλούσε τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, γι’ αυτό και η επικεφαλής του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού για την Ευρώπη, Κλαούντια Νεμάτ, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η κ. Νεμάτ, σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ήταν κατηγορηματική τονίζοντας πως η Deutsche Telekom δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση του 40% που κατέχει στον ΟΤΕ, καθώς πρόκειται για μια κερδοφόρο εταιρεία.
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η κ. Nemat ανέφερε πως ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρος και πως αποκτά καινούριους συνδρομητές.

Η επικεφαλής της D.T. στην Ευρώπη αναφερόμενη στις δραστηριότητες της γερμανικής εταιρείας στην Ευρώπη ανέφερε ότι δεν αναμένεται να βελτιωθούν πριν το 2014. «Θέλουμε να επιστρέψουμε σε μέτρια ανάπτυξη το 2014,» σημείωσε η Nemat, προσθέτοντας ωστόσο πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι απαραίτητη η μείωση του εργατικού δυναμικού.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην συμφωνία που έγινε, στην Ουγγαρία με εκπροσώπους του σωματείου για περικοπές 500 θέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στην Ελλάδα.

πηγή:myphone.gr