Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Βίντεο :EcoATM Ανακύκλωση Κινητών

Ονομάζεται «EcoATM», μας έρχεται από τις Η.Π.Α και υπόσχεται να μας πληρώνει για τα κινητά μας. Ναι, καλά διαβάζετε, μιας και η ιδιότητα του είναι να «αγοράζει» τα κινητά, mp3 Player και ανάλογες συσκευές μας, καλές ή και σπασμένες και να μας δίνει χρήματα στη στιγμή. Ως τώρα, το EcoATM βρίσκεται σε 150 σημεία 10 Πολιτειών των Η.Π.Α (εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και άλλα), ενώ οι υπολογισμοί της εταιρίας λένε πως ως το τέλος της χρονιάς τα σημεία ύπαρξης θα τριπλασιαστούν.
Σαφέστατα, είναι μια πολύ καλή λύση για όποιον θέλει να αλλάξει το κινητό του, ή ακόμα και να το ανακυκλώσει έχοντας κάποιο χρηματικό όφελος. Η διαδικασία της «συναλλαγής» είναι ιδιαίτερα απλή, μιας και η συσκευή αρχικά τοποθετείται στο EcoATM για να την ελέγξει και να την αναγνωρίσει. Στη συνέχεια ζητάει κάποιες επιπλέον προσωπικές πληροφορίες από τον κάτοχο της συσκευής, ώστε να εξακριβώσει τη νόμιμη κατοχή του προϊόντος και στη συνέχεια ψάχνει στο μηχάνημα για την υψηλότερη τιμή που θα έδινε κάποιος για τη συσκευή που επιθυμεί να δώσει. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο χρήστης του EcoATM παραλαμβάνει τα χρήματα του και τέλος! Φυσικά, αν δεν θέλει να ολοκληρώσει την συναλλαγή μπορεί πριν το τέλος της διαδικασίας να πάρει πίσω τη συσκευή του, χωρίς επιβάρυνση.

Σε επίπεδο αριθμών τώρα, μέσω του EcoATM έχουν ανακυκλωθεί χιλιάδες συσκευές στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ η εταιρία που το διαχειρίζεται σκέφτεται να επεκτείνει τα σημεία που θα υπάρχουν ATM σε 300 ως το τέλος του έτους.
πηγή: myphone.gr