Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Το iPhone 5 αποτελεί την πιο δύσκολη συσκευή που συναρμολόγησε ποτέ η Foxconn.

Η πολυπλοκότητα του προϊόντος φαίνεται πως είναι η κύρια αιτία για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην παραγωγή του iPhone 5. Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν στην Wall Street Journal από στέλεχος της Foxconn που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο πολύπλοκος σχεδιασμός και η διαδικασία συναρμολόγησης που πρέπει να ακολουθηθεί είναι ο κύριος λόγος της εμφάνισης φαινομένων περιορισμένου αποθέματος.
Όπως δήλωσε «το iPhone 5 αποτελεί την πιο δύσκολη συσκευή που συναρμολόγησε ποτέ η Foxconn. Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικά πολύπλοκος ούτως ώστε να γίνει ελαφρύ και λεπτό» προσθέτοντας παράλληλα πως «χρειάζεται χρόνος για να μάθεις πώς να φτιάχνεις αυτήν την συσκευή. Η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα. Η παραγωγικότητα μας βελτιώνεται μέρα με την μέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Foxconn στοχεύει σε μια καλύτερη παραγωγική ικανότητα εφαρμόζοντας παράλληλα περισσότερες διαδικασίες για την μείωση των αναφορών για ζημιές, όπως αυτές για γδαρσίματα στην αλουμινένια επιφάνεια του iPhone 5. Παράλληλα, το ανώτερο στέλεχος συσχέτισε τις πρόσφατες αναταραχές στο εργοστάσιο στο Zhengzhou με το μεταλλικό περίβλημα του iPhone 5 και τους ποιοτικούς ελέγχους που λαμβάνουν χώρα εκεί.

πηγή:myphone.gr