Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου: WIND Υπευθυνότητα στην πράξη για όλους

Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2011 εξέδωσε η WIND, καταγράφοντας με αναλυτικούς και μετρήσιμους δείκτες το επιχειρηματικό, αλλά και κοινωνικό της αποτύπωμα για την περασμένη χρονιά.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της WIND στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών απέφερε σημαντικά οφέλη τόσο στον κλάδο όσο και στην οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις της WIND για το 2011 ανήλθαν σε 181,5€ εκατ. από τα οποία 93,2€ εκατ. αποδόθηκαν στην πολιτεία για την ανανέωση των δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων που κατέχει η εταιρεία. Παράλληλα οι ασφαλιστικές εισφορές της WIND προς το κράτος ήταν 10,7€ εκατ.
Σημαντικά ήταν τα επιτεύγματα της εταιρείας και σε επίπεδο τεχνολογικών υποδομών. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της αναβάθμισε 640 σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας ενώ επέκτεινε το σταθερό δίκτυό της σε 13 τηλεπικοινωνιακούς κόμβους και αναβάθμισε τα κυκλώματα σύνδεσης στο δίκτυο κορμού σε πάνω από 173 σημεία.

Παράλληλα, η WIND επένδυσε στην περιβαλλοντική αειφορία εφαρμόζοντας πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και συγκεκριμένα διαχειριστικά μέτρα. Κατόρθωσε έτσι μέσα από ενέργειες μείωσης του χαρτιού και σε πολλές περιπτώσεις αντικατάστασης του με αυτοματοποιημένες – ψηφιοποιημένες διαδικασίες (ηλεκτρονική διαχείριση παραγγελιών, e-invoice, e-bill) να μπορεί ετησίως να εξοικονομεί περισσότερους από 10 τόνους χαρτί, ενώ μείωσε κατά 16% την ποσότητα πετρελαίου που καταναλώνει για τις δραστηριότητες της και εξοικονόμησε περίπου 1 εκατομμύριο λίτρα καυσίμου από την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων στους σταθμούς βάσης. Ακόμη, εξοικονόμησε περίπου 5.877 τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα.

To 2011 ήταν επίσης η χρονιά που δημιουργήθηκε η ομάδα της WIND Running Team η οποία αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της εταιρείας και η οποία πάντα τρέχει για καλό σκοπό, συγκεράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον μαζικό αθλητισμό με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Μόνο από τη συμμετοχή της WIND Running Team στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών η εταιρεία πρόσφερε 40.000€ στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ μετέφερε το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το έτος 2011 :
  • Αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε με Β+ από τον διεθνή οργανισμό GRI (Global Reporting Initiative), παρά την ενσωμάτωση αυστηρότερων διαδικασιών συμμόρφωσης, ενώ παράλληλα,
  • Υποβλήθηκε σε ανεξάρτητο φορέα λαμβάνοντας επιπλέον διασφάλιση όσον αφορά στην κάλυψη των απαιτήσεων του GRI επιπέδου B+

Η ετήσια έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το 2011 είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας στο http://www.wind.com.gr/files/1/Etairiki_Ypeuthinotita_Photos/Apologismosgr-2011.pdf.