Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός iphone 5

Η εταιρεία UBM TechInsights δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής ενός iPhone 5 και συγκεκριμένα της έκδοσης στα 16GB.
Σύμφωνα με την ανάλυση η οθόνη του νέου iPhone κοστίζει στην Apple 18 δολάρια για το πλαίσιο και 7.50 για την μεμβράνη αφής. Ο επεξεργαστής κοστίζει 28 δολάρια, η κάμερα 10 και οι ενσωματωμένες κεραίες WiFi, Bluetooth και GPS μόνο 4 δολάρια. Μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα της συσκευής, το κόστος κατασκευής του ανέρχεται μόλις στα 167.50 δολάρια.

Το ποσό αυτό είναι αισθητά αυξημένο από τις προηγούμενες συσκευές της Apple. Η κατασκευή του iPhone 4S κόστιζε στην εταιρεία 132.50 δολάρια ανά συσκευή ενώ του iPhone 4 μόνο 112 δολάρια.

Μάλιστα φαίνεται πως πέρα από την κάμερα και την μνήμη, όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχά τους στις προηγούμενες συσκευές.

Η TechInsights αναφέρει στην ανάλυση της πως τα ποσά αυτά είναι προσωρινές εκτιμήσεις, αφού η συσκευή δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει και δεν έχουν την δυνατότητα να την "ανοίξουν" για να αναλύσουν κάθε εξάρτημα της.

πηγη: thestival.gr